HTML

MamSza

Ami mamsza, az érdekes és értelmes, ha valami pedig már nagyon mamszás, az a lehető legjobb dolog, ami történhet velünk az evolúció óta! Amennyiben a fejedbe vetted, hogy írsz nekünk, akkor: mammerszasa@gmail.com Mammer & Szása

Mamsza a Facebookon

Címkék

15 (1) 2013 (3) 50 (1) akarat (1) alkohol (1) anglia (1) angol (1) angolkák (1) autópálya (1) baleset (1) banda (1) belügy (1) belügyminisztérium (1) betyár (1) betyárok (1) betyárvilág (1) birodalom (1) bizánc (1) bizánci birodalom (1) blog (1) blogolunk (1) boldogság (1) britannia (1) bűn (1) byealex (1) Címkék (1) dalszöveg (1) dicsőség (1) doser (1) drog (1) egyedi (1) egyház (1) élet (1) érdekes (1) erő (1) eutanázia (1) eutanázia magyarországon (1) facebook (1) falfestmény (1) fegyver (1) fehér (1) férfi (1) férfiak (1) fiatal (2) fidesz (1) fiktív (1) foci (1) football (1) forradalom (1) frank (2) furcsa (1) gitár (1) gitározás (1) google (1) google map (1) graffiti (1) háború (1) halál (1) halál után (1) halottként a facebookon (1) hang (1) hanghullám (1) hangképzés (1) hangszer (1) hangszín (1) hatalom (1) hazudik (1) hazugság (1) hipster (1) hipster style (1) hipszter (1) (1) hóhelyzet (1) i-doser (1) idős (1) inerjú (1) irónia (1) jobbik (1) kamion (1) karambol (1) képzelt (1) keresztény (1) kifogás (1) kifogások (1) kitartás (1) költő (1) kormány (1) középkor (1) lant (1) lantot (1) laterán (2) le (1) lélek (2) lmp (1) maffia (2) magyar (4) Magyarország (2) magyar márkák (1) magyar szokások (1) magyar történelmi családok egyesülete (1) mai (1) mamsza (5) március (1) március 15 (1) mentők (1) miért (1) miről (1) mocsok (1) modern költők (1) motiváció (1) motiváltság (1) mszp (1) munkanélküliség (1) nemesség (1) nép (1) nézőpont (1) (1) nobilitas (1) nők (1) Ő (1) olasz (1) olaszország (1) orbán viktor (1) öröm (1) pályakezdő (1) pápa (2) pápák (1) pápaság (1) pintér sándor (1) politika (2) pop (1) program (1) rendőr (1) rendőrség (1) rezgés (1) riport (1) róma (2) római (2) római birodalom (1) semmire (1) sötét (1) street (1) street art (1) street view (1) szabadság (1) szabadságharc (1) szar (1) szemlélet (1) szokás (1) találmány (1) tedd (1) tény (2) teszt (1) tetoválás (1) tigris (1) tömegbaleset (1) történet (1) tudat (1) tűzoltók (1) ünnep (1) ünnepel (1) után (1) vallás (2) vatikán (2) vén (1) vérfertőzés (1) vers (1) viselkedés (1) zene (2) zenekar (1) zenész (1) Címkefelhő

Miért fehér a hó?

2013.01.14. 15:37 Vadkeleti Bölcs

A hó megfagyott víz. Pontosabban 0 fok alatt a légköri vízpára fagy meg és esik le hó formájában. A hópehely jégkristályokból épül fel, amelyek formája attól függően változik, hogy milyen hidegben alakultak ki.

0 °C…−8 °C : elsősorban tű alakú
−5 °C…−10 °C : oszlopok, lapocskák
−10 °C…−20 °C : lapocskák
−13 °C…−17 °C : hócsillagok
−18 °C…−25 °C : oszlopok, kombinált lapocskák keletkeznek.

ho másolata.jpg

De, hát a jégkristály színtelen, ezért az tűnik logikusnak, ha a hópehely is átlátszó, színtelen lenne. A fehér színét az egymásra rakódott jégrétegek fénytörésében keressük. Az apró hószemek vagy jégkristályok minden fényt, a szivárvány összes színét visszaverik, így a sok szín keverékéből kialakul a fehér hópehely. A hókristály mindegyik hullámhosszú fényt vissza veri és ezért látjuk fehérnek, mert a fehér tartalmazza az összes színt.

Tovább gondolva az egészet, akkor ezek szerint nem csak a havat, hanem minden fehér tárgyat azért látunk fehérnek, mert visszaveri az összes rájuk eső fényt. A hó és a só apró kristályokból áll, a liszt parányi szemcsékből, a tej zsírcseppeket tartalmaz. Ezek a részecskék a fényt szabálytalanul keverve, teljesen visszaverik, s ezért látszanak fehérnek.

Szása

Szólj hozzá!

Címkék: fehér miért

A bejegyzés trackback címe:

https://mamsza.blog.hu/api/trackback/id/tr935017895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása