HTML

MamSza

Ami mamsza, az érdekes és értelmes, ha valami pedig már nagyon mamszás, az a lehető legjobb dolog, ami történhet velünk az evolúció óta! Amennyiben a fejedbe vetted, hogy írsz nekünk, akkor: mammerszasa@gmail.com Mammer & Szása

Mamsza a Facebookon

Címkék

15 (1) 2013 (3) 50 (1) akarat (1) alkohol (1) anglia (1) angol (1) angolkák (1) autópálya (1) baleset (1) banda (1) belügy (1) belügyminisztérium (1) betyár (1) betyárok (1) betyárvilág (1) birodalom (1) bizánc (1) bizánci birodalom (1) blog (1) blogolunk (1) boldogság (1) britannia (1) bűn (1) byealex (1) Címkék (1) dalszöveg (1) dicsőség (1) doser (1) drog (1) egyedi (1) egyház (1) élet (1) érdekes (1) erő (1) eutanázia (1) eutanázia magyarországon (1) facebook (1) falfestmény (1) fegyver (1) fehér (1) férfi (1) férfiak (1) fiatal (2) fidesz (1) fiktív (1) foci (1) football (1) forradalom (1) frank (2) furcsa (1) gitár (1) gitározás (1) google (1) google map (1) graffiti (1) háború (1) halál (1) halál után (1) halottként a facebookon (1) hang (1) hanghullám (1) hangképzés (1) hangszer (1) hangszín (1) hatalom (1) hazudik (1) hazugság (1) hipster (1) hipster style (1) hipszter (1) (1) hóhelyzet (1) i-doser (1) idős (1) inerjú (1) irónia (1) jobbik (1) kamion (1) karambol (1) képzelt (1) keresztény (1) kifogás (1) kifogások (1) kitartás (1) költő (1) kormány (1) középkor (1) lant (1) lantot (1) laterán (2) le (1) lélek (2) lmp (1) maffia (2) magyar (4) Magyarország (2) magyar márkák (1) magyar szokások (1) magyar történelmi családok egyesülete (1) mai (1) mamsza (5) március (1) március 15 (1) mentők (1) miért (1) miről (1) mocsok (1) modern költők (1) motiváció (1) motiváltság (1) mszp (1) munkanélküliség (1) nemesség (1) nép (1) nézőpont (1) (1) nobilitas (1) nők (1) Ő (1) olasz (1) olaszország (1) orbán viktor (1) öröm (1) pályakezdő (1) pápa (2) pápák (1) pápaság (1) pintér sándor (1) politika (2) pop (1) program (1) rendőr (1) rendőrség (1) rezgés (1) riport (1) róma (2) római (2) római birodalom (1) semmire (1) sötét (1) street (1) street art (1) street view (1) szabadság (1) szabadságharc (1) szar (1) szemlélet (1) szokás (1) találmány (1) tedd (1) tény (2) teszt (1) tetoválás (1) tigris (1) tömegbaleset (1) történet (1) tudat (1) tűzoltók (1) ünnep (1) ünnepel (1) után (1) vallás (2) vatikán (2) vén (1) vérfertőzés (1) vers (1) viselkedés (1) zene (2) zenekar (1) zenész (1) Címkefelhő

Van élet a halál után?

2013.01.14. 07:59 Vadkeleti Bölcs

A halál a vég? Az örök csend? A semmi? Vagy van bennünk valami, ami a fizikai létünk után is él tovább? Ez az a nagy rejtély, amivel előbb-utóbb mindannyian találkozunk. Van-e élet a halál után?

ch876c5-ivy-cemetery.jpg

A keresztény és muzulmán vallások úgy tartják, hogy a jók a mennybe, a rosszak pedig a pokolba kerülnek haláluk után. A buddhizmus szerint viszont a halál, csak átmenet egy másik létbe, egy másik testbe. Csupán egy a közös: a test csak a lélek hordozója.

Rengeteg ember élt már át halál közeli élményeket, a tudomány számára sem ismeretlen a téma, sok dokumentáció áll rendelkezésünkre emberek beszámolóiról, amikor oly közel álltak a túlvilághoz.  Ezekben a halál közeli élményekben mindegyikben közös, hogy az érintett személyek meleget, fényt, békét és elégedettséget éreztek, többen azt is, ahogy elhagyták a testüket. Hallucináció? Az orvosi magyarázat szerint, a fellépő oxigén hiány miatt produkálja az agy. Hasonló tapasztalataik vannak azoknak a pilótáknak is, akik a fellépő centripetális erők miatt elájultak, mert a pörgés közben a lábukba tódult a vér az agyukból. Egy valami különbözik a pilóták és a halál közeli élményt megtapasztalók beszámolóiban: a pilóták nem „csináltak” komplex emlékeket a túlvilágról. Ők nem utaztak, nem mozogtak valami testetlen formában, nem találkoztak másokkal, esetleg a halott rokonaikkal, míg a halálból visszatérők között rendszeresen akadnak oylan beszámolók, amik többek egyszerű fénynél és alagútnál.

Lehet, hogy a tudat a kozmosszal van kapcsolatban, a kozmoszi tudattal, ami az ősrobbanás óta jelen van mindenhol? És a halál után a tudat a semmiben létezik tovább, akár a levegőben laza kapcsolatban a többi tudattal? Honnan ered a tudat és hová lesz amikor meghalunk, feltételezve, hogy nem szűnik meg egyik percről a másikra.

Képkivágás.JPG

Állítólag a lélek súlya 21 gramm, amit egy orvos mért meg 1921-ben haldokló  TBC-s betegen, de azóta ezt senkinek sem sikerült reprodukálnia, mert nincs is mit mérni. Valójában az ember amikor meghal, nem lesz könnyebb 21 grammal. A lélek nem egy kézzelfogható valami, aminek súlya van.

Az emberi agy a legösszetettebb dolog amit ismerünk, körülbelül 100 milliárd idegsejtből (neuron) áll és ezek kapcsolatban állnak egymással, ez alkotja a tudatunkat az agyban. A személyiségünket is ez alkotja, az, hogyan kapcsolódnak a neuronok egymáshoz. Az pedig, hogy változik a személyiségünk amiatt van, hogy a külső behatások, élmények hatására megváltozik a neuronok egymással való kapcsolata az agyunkban, ettől leszünk különbözőek és így változik a személyiségünk is a születésünktől egészen a halálunkig. Ezek szerint, ha az agy leáll a halál miatt, nem küld több elektromos impulzust a neuronoknak, amik nem tudnak többé kapcsolatot létesíteni egymással, akkor megszűnik a tudat is.

Tehát minden elegendően okos élőlénynek lehet lelke, például a majmoknak, delfineknek, krokodiloknak, egereknek is? Megfigyelhetjük, hogy a kutyáink örülnek nekünk vagy éppen szomorúak valami miatt. Netán, ez csak a tudat lenne, amit bűn összekeverni a lélekkel? Mert, az emberi tudat is így fejlődött ki évmilliók alatt, állatokból előember, majd abból lett a mai ember. A lélek és a tudat az két, teljesen különböző dolog, a tudat megszűnik, a lélek tovább létezik a halál után?

Tekinthetjük halál utáni létezésnek azt is, ha valaki hátra hagy valamit, ami halála után hatással van az emberekre. Hiszen például Jimi Hendrix, amikor a gitárján játszott, azok a hangok lelkének a legmélyebb kivetülései voltak, ha pedig ma valaki meghallgatja azokat a felvételeket, akkor közvetve ugyan, de Hendrix lelke lesz rá hatással, attól függően milyen érzelmeket vált ki az adott zeneszám a hallgatóból. A halott szeretteink is így élnek tovább bennünk, az emlékeinkben, amiket gyűjtöttünk róluk. Vajon ez lenne a halál utáni létezés? Vagy van egy csodás lét, ami halál után egy új helyen, esetleg testben fogad minket? Nem tudjuk, de majd egyszer mindannyian választ kapunk erre a kérdésre.

Ha szerinted létezik élet a halál után, vagy éppen nem akkor írd meg hozzászólásban, hogy miként gondolod, mi a véleményed a témáról, hogy látod, mi van a halál után, mert minket nagyon érdekel az, hogy mások, hogy gondolják ezt!

Szása

Szólj hozzá!

Címkék: élet halál lélek tudat után halál után

A bejegyzés trackback címe:

https://mamsza.blog.hu/api/trackback/id/tr815016810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása