HTML

MamSza

Ami mamsza, az érdekes és értelmes, ha valami pedig már nagyon mamszás, az a lehető legjobb dolog, ami történhet velünk az evolúció óta! Amennyiben a fejedbe vetted, hogy írsz nekünk, akkor: mammerszasa@gmail.com Mammer & Szása

Mamsza a Facebookon

Címkék

15 (1) 2013 (3) 50 (1) akarat (1) alkohol (1) anglia (1) angol (1) angolkák (1) autópálya (1) baleset (1) banda (1) belügy (1) belügyminisztérium (1) betyár (1) betyárok (1) betyárvilág (1) birodalom (1) bizánc (1) bizánci birodalom (1) blog (1) blogolunk (1) boldogság (1) britannia (1) bűn (1) byealex (1) Címkék (1) dalszöveg (1) dicsőség (1) doser (1) drog (1) egyedi (1) egyház (1) élet (1) érdekes (1) erő (1) eutanázia (1) eutanázia magyarországon (1) facebook (1) falfestmény (1) fegyver (1) fehér (1) férfi (1) férfiak (1) fiatal (2) fidesz (1) fiktív (1) foci (1) football (1) forradalom (1) frank (2) furcsa (1) gitár (1) gitározás (1) google (1) google map (1) graffiti (1) háború (1) halál (1) halál után (1) halottként a facebookon (1) hang (1) hanghullám (1) hangképzés (1) hangszer (1) hangszín (1) hatalom (1) hazudik (1) hazugság (1) hipster (1) hipster style (1) hipszter (1) (1) hóhelyzet (1) i-doser (1) idős (1) inerjú (1) irónia (1) jobbik (1) kamion (1) karambol (1) képzelt (1) keresztény (1) kifogás (1) kifogások (1) kitartás (1) költő (1) kormány (1) középkor (1) lant (1) lantot (1) laterán (2) le (1) lélek (2) lmp (1) maffia (2) magyar (4) Magyarország (2) magyar márkák (1) magyar szokások (1) magyar történelmi családok egyesülete (1) mai (1) mamsza (5) március (1) március 15 (1) mentők (1) miért (1) miről (1) mocsok (1) modern költők (1) motiváció (1) motiváltság (1) mszp (1) munkanélküliség (1) nemesség (1) nép (1) nézőpont (1) (1) nobilitas (1) nők (1) Ő (1) olasz (1) olaszország (1) orbán viktor (1) öröm (1) pályakezdő (1) pápa (2) pápák (1) pápaság (1) pintér sándor (1) politika (2) pop (1) program (1) rendőr (1) rendőrség (1) rezgés (1) riport (1) róma (2) római (2) római birodalom (1) semmire (1) sötét (1) street (1) street art (1) street view (1) szabadság (1) szabadságharc (1) szar (1) szemlélet (1) szokás (1) találmány (1) tedd (1) tény (2) teszt (1) tetoválás (1) tigris (1) tömegbaleset (1) történet (1) tudat (1) tűzoltók (1) ünnep (1) ünnepel (1) után (1) vallás (2) vatikán (2) vén (1) vérfertőzés (1) vers (1) viselkedés (1) zene (2) zenekar (1) zenész (1) Címkefelhő

Ezért nem megyek szavazni

2013.03.27. 17:52 Vadkeleti Bölcs

Kis politikai körképet tárunk elétek. Lássuk miért nem éri meg Magyarországon (amúgy más országokban sem nagyon) szavazni. Mert a politika nem másról szól, mint a hatalom megszerzéséről és megtartásáról. Senkit nem érdekel, hogy mi van velem vagy veled. Csak is a szavazatok száma számít és ezt mindenféle gusztustalan hazugsággal - újabban a Fideszék törvény és alkotmánymódosításokkal, amik számukra kedvezővé teszik a választási rendszert  - próbálják elérni. Nos tőlem egyikük sem kapja meg az X-et, remélem tőletek sem!

Számomra egyértelműen, az eddigi legszimpatikusabb párt az MDF volt. Mert megszűntek. Utat mutatva ezzel a nemes cselekedettel a többieknek. Ideje lenne, ha a többi párt is követné a példájukat az ország és a saját testi épségük érdekében! Csak a jelenlegi pártokat nem ilyen fából faragták. Ott van például az MSZP: elvesztették szinte az összes szavazójukat, mégis foggal-körömmel kapaszkodnak a nem létező politikai jelenlétükbe. Azzal próbálnak szavazókat szerezni, hogy minden rendezvényükön, fórumon hangoztatják minden csatornából, hogy ők egy cool, fiatalos párt. A valóságban viszont az MSZP a saját magáról állított kép teljes reciproka, mert a szavazói között csak a komcsi őskövületeket találjuk meg, akiknek nagy része még ott van leragadva, hogy a hőn szeretett és tisztelt, dicső Magyar Szocialista Munkáspárt, már nem munkás, hanem csak szocialista. Nyilván ez azért van mert a nyugdíjazásuk után ezek a szavazók sem munkások. Nem nagyon van a fiatal ismerőseim között MSZP szavazó. Hol van hát az a fiatal baloldal, akiket mindig emlegetnek? 

Következő alanyunk a sorban, a kormányzó párt, a Fidesz, élén pedig Orbán "kétharmad" Viktorral, a mi kis mini diktátorunkal. Banánköztársasággá lettünk Európa szívében, hála El Prezidentének. A trópusi, afrikai, harmadik világbeli törzsfőket, diktátorokat gyökérségben messze túl szárnyaló Viktátorunk Brüsszel udvari bolondja. Csak kötelességből tűrik meg az EP-ben is. Humoristának kellett volna szerződnie, mert akkor még vicces is lenne az, amit mond, de így, hogy ő a mi atyácskánk, így elég ijesztő. Gyurcsány Ferenc sem az önkritikáról híres, hiszen volt idő, amikor minden második mondat, ami magyar ajkakat elhagyott így hangzott: "Gyurcsány takarodj!". Ám Ferihegy ezt fel sem vette, nem ért rá ilyen apróságokra, hogy mit is gondol az utca embere, sokkal fontosabb teendői voltak az elnöki székben. Hiszen akkor ki áldozott volna a Nokiás doboz alakú oltár előtt transzba esve, kisdobos jelszavakat mormolva?  

Nos, Viki! Ki más követné őt a sorban! Még Ferencnél is kevesebb önkritikával rendelkezik, valami elbaszott küldetéstudat hajtja. Úgy gondolja, hogy ha mindenhova odapiszkít, átszervez, összevon, attól majd az ország egyenesbe kerül. Brüsszel udvari bohóca, csak azt nem érti, hogy a jól működő, régi magyar szervezeteket - például a Tűzoltóság - ha átszervezi, akkor a hosszú évek alatt, a tapasztalat alapján szerveződött rendszert kúrja szét. Mi pedig azt értjük, hogy miért kell csökkenteni a valódi munkát végző pozíciók számát, az adminisztratív - értendő: fiktív - munkahelyekkel pótolva. Naná, hogy a Nokiás doboz szentélye súgja, milyen jó biznisz lehet ezeknek csúcs melóknak a kiárusítása! Egyébként Szíjjártó Péterről tudjuk, hogy lelkes sportember (és egy gátlástalan, hazug kis geci), aki imád focizni. Annyit érdemes még róla tudni, hogy amikor ők játszanak, akkor nem félidőkor fúj a bíró, hanem kétharmadkor.  

Következzen az LMP. Lehet Más a Politika. Magával az elképzeléssel nincs is semmi gond, sőt igazán becsülendő és példaértékű útnak tűnik (majdnem annyira pozitív, mint az, az írás elején említett tény, hogy az MDF elhúzta a belét a politikai életből). Az egyetlen gond az egésszel csupán az, hogy ezt a pártot egytől egyig kis homokos zsidók alkotják, akik olyan szinten liberálisak, hogy szerintük teljesen rendben lenne, ha egymás farkát gégével izgató férfiak gyereket nevelnének, boldog házasságban. Nehéz elképzelni, hogy ezek a politikusok többek lennének a Tibet imádó, szimatszatyros bölcsész szavazóiknál, ne adj Isten egy ország vezetését megfelelően képesek lennének ellátni. 

Tévedés ne essék, nem kell azt hinni, hogy a másik ellenzéki párt, a Jobbik képes lenne rá. Azért, mielőtt tovább mennénk szögezzük le: a Jobbik náci párt. Ők lépten nyomon bizonygatják, hogy nem nácik -ami igaz is, lévén nem nemzeti szocialisták - ennek ellenére mégis nácik. Ilyenkor jönne bármelyik jobbikos szájából az, hogy aki ezt mondja nincs tisztában a náci szó jelentésével. Nemzeti szocialista. Mint írtam, a jobbik valóban nem az. A szó átvitt értelmében viszont náci, mert mindenki egy korlátolt náci, aki a zsidókat és különféle kisebbségeket életvitelszerűen utálja és nem ésszel, csak éppen annyira, amennyire gyűlölni kell őket. Szóval nácik és kész. Egyébként ellenzéknek egész jók. Már annyira, amennyire a hírös, neves kétharmad ezt megengedi. De a legrosszabb ellenségünknek se kívánjuk, hogy egy olyan országban éljen, amit a Jobbik vezet! Intézkedéseik kimerülnének az EU-ból való kilépésben és olyan idióta rendeletekben, amik összhangban vannak az elbaszott világnézetükkel. Ezen kívül vajmi keveset tudnának nyújtani az országnak, gazdasági szempontból teljesen impotensnek tűnnek. Nem mintha a többi párt képes lenne bármit is tenni az ország mélyrepülésével. Hiába állítja a Jobbik, hogy a magyarság érdekeit tartják szem előtt. A helyzet az, hogy a magyarságnak valójában nem egy olyan emberre van szüksége, akit a gyűlölködésnél csak a saját egoizmusa vakít el jobban, mint Vona Gábort, hanem valakire, aki gazdasági szakemberként ki tudja emelni az országot a béka segge alól.

Szóval ezért nem járok szavazni, mert egyik kutya, másik eb. Itt nincsen olyan opció, hogy a két rossz közül a kisebbik rosszat választjuk. Mindegyik politikai frakció alapjában el van baszva és belülről rohasztja a politikusainak önzése és személyes céljainak elérésére felhasznált gátlástalansága. 

Szása


Ui.: Dobjatok ránk egy like-ot a Facebook-on, hogy mindig képben legyetek az új írásokkal!

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp fidesz jobbik lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://mamsza.blog.hu/api/trackback/id/tr405176313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása