HTML

MamSza

Ami mamsza, az érdekes és értelmes, ha valami pedig már nagyon mamszás, az a lehető legjobb dolog, ami történhet velünk az evolúció óta! Amennyiben a fejedbe vetted, hogy írsz nekünk, akkor: mammerszasa@gmail.com Mammer & Szása

Mamsza a Facebookon

Címkék

15 (1) 2013 (3) 50 (1) akarat (1) alkohol (1) anglia (1) angol (1) angolkák (1) autópálya (1) baleset (1) banda (1) belügy (1) belügyminisztérium (1) betyár (1) betyárok (1) betyárvilág (1) birodalom (1) bizánc (1) bizánci birodalom (1) blog (1) blogolunk (1) boldogság (1) britannia (1) bűn (1) byealex (1) Címkék (1) dalszöveg (1) dicsőség (1) doser (1) drog (1) egyedi (1) egyház (1) élet (1) érdekes (1) erő (1) eutanázia (1) eutanázia magyarországon (1) facebook (1) falfestmény (1) fegyver (1) fehér (1) férfi (1) férfiak (1) fiatal (2) fidesz (1) fiktív (1) foci (1) football (1) forradalom (1) frank (2) furcsa (1) gitár (1) gitározás (1) google (1) google map (1) graffiti (1) háború (1) halál (1) halál után (1) halottként a facebookon (1) hang (1) hanghullám (1) hangképzés (1) hangszer (1) hangszín (1) hatalom (1) hazudik (1) hazugság (1) hipster (1) hipster style (1) hipszter (1) (1) hóhelyzet (1) i-doser (1) idős (1) inerjú (1) irónia (1) jobbik (1) kamion (1) karambol (1) képzelt (1) keresztény (1) kifogás (1) kifogások (1) kitartás (1) költő (1) kormány (1) középkor (1) lant (1) lantot (1) laterán (2) le (1) lélek (2) lmp (1) maffia (2) magyar (4) Magyarország (2) magyar márkák (1) magyar szokások (1) magyar történelmi családok egyesülete (1) mai (1) mamsza (5) március (1) március 15 (1) mentők (1) miért (1) miről (1) mocsok (1) modern költők (1) motiváció (1) motiváltság (1) mszp (1) munkanélküliség (1) nemesség (1) nép (1) nézőpont (1) (1) nobilitas (1) nők (1) Ő (1) olasz (1) olaszország (1) orbán viktor (1) öröm (1) pályakezdő (1) pápa (2) pápák (1) pápaság (1) pintér sándor (1) politika (2) pop (1) program (1) rendőr (1) rendőrség (1) rezgés (1) riport (1) róma (2) római (2) római birodalom (1) semmire (1) sötét (1) street (1) street art (1) street view (1) szabadság (1) szabadságharc (1) szar (1) szemlélet (1) szokás (1) találmány (1) tedd (1) tény (2) teszt (1) tetoválás (1) tigris (1) tömegbaleset (1) történet (1) tudat (1) tűzoltók (1) ünnep (1) ünnepel (1) után (1) vallás (2) vatikán (2) vén (1) vérfertőzés (1) vers (1) viselkedés (1) zene (2) zenekar (1) zenész (1) Címkefelhő

Így ünnepeljük mi magyarok Március 15-ét

2013.03.15. 07:44 Vadkeleti Bölcs

Magyar-Zaszlo.jpg

Undorító, ahogy a pártok a mai napot a saját céljaikra használják fel. Majdnem olyan gusztustalan dolog, mint az, hogy a szabadságharc bukása után az akkori politikai elit Görgey Artúrt árulónak kiáltotta ki. Csupán azért, mert a népnek oda kellett vetni egy bűnbakot, akit szidhatnak maguk közt, hogy miért buktuk el a szabadságharcot. Pedig Görgey nagy koponya volt úgy hadászati, mint tudományos téren is. Rengeteget köszönhet neki a magyar nép és a szabadságharc is a katonai sikereiért. Azzal, hogy letette a fegyvert világosnál a 30 000 fős serege élén, amikor a Ferenc József által behívott orosz seregekkel kellett volna megütköznie, voltaképpen több ezer ember életét mentette meg és azt, hogy az oroszok ne rúgjanak bele még egy hatalmasat, az akkor már majdnem másfél éve háború súlytotta országba. Ez volt az egyetlen logikus cselekedet, amit tehetett.

Visszatérve korunkba, ma a politikusok a beszédeiken, amiket rendre minden évben szabadságharcos szellemben előadnak, csak a jól hangzó, a nép által könnyen értékelni tudó dolgokat tudják ismételni az unalomig. Pilvax kávéház, Petőfi, Nemzeti dal. Nem csoda, hogy az átlag magyar nincs is tisztában magával a szabadságharc eseményeivel, azzal pedig, már végképp nem, hogy mik is voltak a konkrét okai, annak, hogy egyáltalán kitört a forradalom az osztrák  elnyomás ellen. A politikusoknak minden nemzeti ünnepünk remek alkalom arra, hogy előadhassák magukat a népnek, hogy ők milyen elkötelezett hívei a nemzetnek. Olyan szépen, hogy elhisszük: a mai nap még a közpénzeket sincs szívük lopni. Komolykodó pofával előadják a jól hangzó, ám semmit mondó szónoklataikat. Olyan arccal, amiről elhiszed, hogy most azonnal kész lenne meghalni az isaszegi csatában a hazáért. A népbutító, semmit mondó beszédeikkel még ilyenkor is a szavazók magukhoz édesgetésén dolgoznak. Ahelyett, hogy tényleg a hazáról és a szabadságharcról emlékeznének meg. Gondolhatjuk, hogy az ilyen embereknek mennyire fontos lehet a nemzetük...

A szélsőjobboldal pedig feljogosítva érzi magát a mai napon, hogy egy kicsit legálisan forradalmasdit játsszon. Két zsidózás között, a nemzeti összefogás jegyében megdobálnak mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, ahogy ők. Mert, ha valaki nem radikális, már nem is szeretheti a hazáját? Persze az álszent zsidókat sem kell félteni! Valószínűleg megpróbálják kihisztizni, hogy ne hordjon senki kokárdát, mert az sérti őket. Különben is; a körülmetéltek szerint mindenki náci, aki valamilyen nemzeti jelképet visel, lobogtat vagy tart a kezében.

És van az átlag magyar. Nem tüntet, és nem is a politikusok beszédeit hallgatja valami köztéren szájtátva. Az átlag magyar a munkaszüneti napja alatt gondol a hősökre, azokra akik a vérüket adták a hazáért. Akiknek többet ért a nemzet önállósága, mint a saját vagyoni helyzetük. Akik feladták vállalkozásaikat, ott hagyták a munkát és beálltak a seregbe. Szívvel-lélekkel kiálltak egy szebb és jobb jövő mellett! Egy normális magyar március 15-én rájuk gondol, a forradalomra és arra a harcra, ami ebben az országban folyt az elnyomásunk ellen.

1 komment

Címkék: magyar ünnep szabadság forradalom március 15 március 15 dicsőség ünnepel szabadságharc

A bejegyzés trackback címe:

https://mamsza.blog.hu/api/trackback/id/tr555109225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Szívvel-lélekkel kiálltak egy szebb és jobb jövő mellett!"
- Igen, kiálltak, de miért? Vajon hányan tudták közülük, hogy az egész forradalmasdi valójában cselszövés volt. Cselszövés, mert a reform-kor vívmányai, a saját vagyonból nemzetet emelő törekvések hamarosan kellő erővel követelhette volna a Habsburg trónfosztást, és akkor veszett volna az ebül szerzett gyarmat. Kossuth, igazán megfefelő volt a feladatra. Gondoljunk csak bele! hogy került a középpontba, ki volt előtte? Mit tett a szabadságharc alatt? Görgeyhez képest tehetségtelen érdeklődő volt a hadvezetésben, mégsem engedte a seregek vezetését hozzáértő kezekbe. Vajon miért? És amikor mégis megtette, akkor miféle esélyekkel adta át? És mindennek a végén vajon mi kára származott az egészből? Na és a hazájáért vérző kisember áldozata mekkora volt? Mekkor volt a hazáé? Mivé lettek Széchenyi fejlesztései? Igazán jól sikerült konspiráció volt, még máig is tart.
Na ja! Esőben, esernyő alatt, hangtechnika nélkül hallgatták a tömegek a gyújtó hangú beszédeket. Ébresztő!!! Nem volt itt semmi, csak egy lassan emelkedő nemzet kivéreztetése. Kaptunk általa finnugor eredetet, kaptunk Trianont, kaptunk kollektív bűnösséget, és a hazájáért elvesző kisember azt hitte, hogy a hazájáért hal meg, pedig csupán politikai taktikák áldozata lett.
Ismerős helyzet!

Tetszik ez a cikk!
süti beállítások módosítása