HTML

MamSza

Ami mamsza, az érdekes és értelmes, ha valami pedig már nagyon mamszás, az a lehető legjobb dolog, ami történhet velünk az evolúció óta! Amennyiben a fejedbe vetted, hogy írsz nekünk, akkor: mammerszasa@gmail.com Mammer & Szása

Mamsza a Facebookon

Címkék

15 (1) 2013 (3) 50 (1) akarat (1) alkohol (1) anglia (1) angol (1) angolkák (1) autópálya (1) baleset (1) banda (1) belügy (1) belügyminisztérium (1) betyár (1) betyárok (1) betyárvilág (1) birodalom (1) bizánc (1) bizánci birodalom (1) blog (1) blogolunk (1) boldogság (1) britannia (1) bűn (1) byealex (1) Címkék (1) dalszöveg (1) dicsőség (1) doser (1) drog (1) egyedi (1) egyház (1) élet (1) érdekes (1) erő (1) eutanázia (1) eutanázia magyarországon (1) facebook (1) falfestmény (1) fegyver (1) fehér (1) férfi (1) férfiak (1) fiatal (2) fidesz (1) fiktív (1) foci (1) football (1) forradalom (1) frank (2) furcsa (1) gitár (1) gitározás (1) google (1) google map (1) graffiti (1) háború (1) halál (1) halál után (1) halottként a facebookon (1) hang (1) hanghullám (1) hangképzés (1) hangszer (1) hangszín (1) hatalom (1) hazudik (1) hazugság (1) hipster (1) hipster style (1) hipszter (1) (1) hóhelyzet (1) i-doser (1) idős (1) inerjú (1) irónia (1) jobbik (1) kamion (1) karambol (1) képzelt (1) keresztény (1) kifogás (1) kifogások (1) kitartás (1) költő (1) kormány (1) középkor (1) lant (1) lantot (1) laterán (2) le (1) lélek (2) lmp (1) maffia (2) magyar (4) Magyarország (2) magyar márkák (1) magyar szokások (1) magyar történelmi családok egyesülete (1) mai (1) mamsza (5) március (1) március 15 (1) mentők (1) miért (1) miről (1) mocsok (1) modern költők (1) motiváció (1) motiváltság (1) mszp (1) munkanélküliség (1) nemesség (1) nép (1) nézőpont (1) (1) nobilitas (1) nők (1) Ő (1) olasz (1) olaszország (1) orbán viktor (1) öröm (1) pályakezdő (1) pápa (2) pápák (1) pápaság (1) pintér sándor (1) politika (2) pop (1) program (1) rendőr (1) rendőrség (1) rezgés (1) riport (1) róma (2) római (2) római birodalom (1) semmire (1) sötét (1) street (1) street art (1) street view (1) szabadság (1) szabadságharc (1) szar (1) szemlélet (1) szokás (1) találmány (1) tedd (1) tény (2) teszt (1) tetoválás (1) tigris (1) tömegbaleset (1) történet (1) tudat (1) tűzoltók (1) ünnep (1) ünnepel (1) után (1) vallás (2) vatikán (2) vén (1) vérfertőzés (1) vers (1) viselkedés (1) zene (2) zenekar (1) zenész (1) Címkefelhő

Rekviem a mai magyar popszakmáért

2013.03.10. 14:44 Vadkeleti Bölcs

Nem olyan régen kicsit fikázódó stílusban írtam ByeAlexről. Szó szerint ezt: „Bye Alex egy nyálas, unszimpatikus ürge, akit bárki szívesen megrugdosna egy sikátorban. Mindezek ellenére, még mindig százszor jobb választás, mint a többi jelölt volt.” Ezt fenn is tartom, így is gondolom a mai napig. Nem korrekciót írok, amiben kijavítani szeretném korábbi negatív gondolataimat. Szimplán csak meg szeretném jegyezni, hogy zeneileg szimpatikus lett számomra, most már csak a kinézete miatt rugdosnám meg. Ha ránézünk egy tipikus hipsztert látunk. Vastag keretes szemüveg, szakáll és idióta göncök, amik a legkevésbé sem divatosak. A hipszter kultúra és értelemszerűen ezzel együtt ByeAlex is abban a paradoxonban sétál, hogy éppen ezt a hatalmas divatellenességet emelték divattá. Megnéztem a Facebook oldalát és eléggé zavarónak találtam, hogy mindenhol azt hangsúlyozza, hogy neki bizony nincs televíziója, nem érdekli, milyen paródiák készülnek róla. Meg úgy általánosságban, hogy ő mennyire ellene van mindennek, ami elfogadott. Nincs ezzel semmi baj, Én se nézek TV-t és a humortalan humoristáknál jobban már csak a magyar paródiákat utálom az interneten, engem se érdekelne a helyében. Mégis, olyan szinten zavaró, ahogy mindenhol tömi belénk az ő anti-autentikusságát, hogy az már sok. Ez annyira hipszter szokás, mint az a mondat, hogy „Nem vagyok hipszter!”

ByeAlex-el zeneileg nincs is semmi gond. Sőt! Minden hibája ellenére egy pozitív jelenség. Üdítő felüdülés a hangszeres zenéje, a stúdióban egyen-masterelt magyar popszakma után, ahol egyik számot alig lehet megkülönböztetni a másiktól. Ahol a szakmát a Viva Comet és a különféle sztárcsinálók jelentik. Szövegei nem a „Kék az ég, dont worry/Zöld a fű, be happy/Ohh, baby, szeretlek, Yeah,yeah/” séma szerint íródnak, hanem komoly versek is lehetnének akár.  Úgy kellett már a popszakmának egy ByeAlex-féle vérfrissítés, mint éhezőnek a falat kenyér. Senki se kíváncsi már az X-faktoros tehetségtelen senkikre, Tóth Gabikra, Kállay-Saunders Andrásokra. Csak a kereskedelmi csatornák agyasai, akik nem vették észre, hogy a nép már nagyon unja - a rajongó 14 éves tini lányokon kívül – ezt az egész műanyag, fröccsöntött, lemezgyári, értéktelen tömegszemetet, aminek egyetlen célja a nézettség és lemezeladás, nem pedig a minőségi szórakoztatás. Hiába van ByeAlex mögött is PR csoport, akik gondosan ügyelnek a „Leszarom a divatot, mert hipszter vagyok” imidzsre, legalább értékelhető, hangszeres zenét szolgáltatnak számunkra. Emiatt minden hibája ellenére, szeretjük és tiszteljük ByeAlex-et.

Le a szemét magyar pop piac tehetségtelen celebjeivel! Senki sem kíváncsi rájuk és mindenki unja már az évek óta tartó butítást, ami a csatornák műsorain megy! Tehetséges, valódi zenészeket a magyar közszereplésbe, ne olyan playback huszárokat, akik még egy saját dalt se nagyon tudnak írni, ennek ellenére a szakma őket tartja a kiváló popsztárnak. ByeAlex reméljük az első a sorban, azok közül, akik majd leváltják ezt a semmirekellő brigádot, akik ma uralják a lejátszási listákat és magyar médiát. ByeAlex, segíts javítani a magyar közízlésen!

Szása

Szólj hozzá!

Címkék: zene pop hangszer byealex

A bejegyzés trackback címe:

https://mamsza.blog.hu/api/trackback/id/tr305126151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása