HTML

MamSza

Ami mamsza, az érdekes és értelmes, ha valami pedig már nagyon mamszás, az a lehető legjobb dolog, ami történhet velünk az evolúció óta! Amennyiben a fejedbe vetted, hogy írsz nekünk, akkor: mammerszasa@gmail.com Mammer & Szása

Mamsza a Facebookon

Címkék

15 (1) 2013 (3) 50 (1) akarat (1) alkohol (1) anglia (1) angol (1) angolkák (1) autópálya (1) baleset (1) banda (1) belügy (1) belügyminisztérium (1) betyár (1) betyárok (1) betyárvilág (1) birodalom (1) bizánc (1) bizánci birodalom (1) blog (1) blogolunk (1) boldogság (1) britannia (1) bűn (1) byealex (1) Címkék (1) dalszöveg (1) dicsőség (1) doser (1) drog (1) egyedi (1) egyház (1) élet (1) érdekes (1) erő (1) eutanázia (1) eutanázia magyarországon (1) facebook (1) falfestmény (1) fegyver (1) fehér (1) férfi (1) férfiak (1) fiatal (2) fidesz (1) fiktív (1) foci (1) football (1) forradalom (1) frank (2) furcsa (1) gitár (1) gitározás (1) google (1) google map (1) graffiti (1) háború (1) halál (1) halál után (1) halottként a facebookon (1) hang (1) hanghullám (1) hangképzés (1) hangszer (1) hangszín (1) hatalom (1) hazudik (1) hazugság (1) hipster (1) hipster style (1) hipszter (1) (1) hóhelyzet (1) i-doser (1) idős (1) inerjú (1) irónia (1) jobbik (1) kamion (1) karambol (1) képzelt (1) keresztény (1) kifogás (1) kifogások (1) kitartás (1) költő (1) kormány (1) középkor (1) lant (1) lantot (1) laterán (2) le (1) lélek (2) lmp (1) maffia (2) magyar (4) Magyarország (2) magyar márkák (1) magyar szokások (1) magyar történelmi családok egyesülete (1) mai (1) mamsza (5) március (1) március 15 (1) mentők (1) miért (1) miről (1) mocsok (1) modern költők (1) motiváció (1) motiváltság (1) mszp (1) munkanélküliség (1) nemesség (1) nép (1) nézőpont (1) (1) nobilitas (1) nők (1) Ő (1) olasz (1) olaszország (1) orbán viktor (1) öröm (1) pályakezdő (1) pápa (2) pápák (1) pápaság (1) pintér sándor (1) politika (2) pop (1) program (1) rendőr (1) rendőrség (1) rezgés (1) riport (1) róma (2) római (2) római birodalom (1) semmire (1) sötét (1) street (1) street art (1) street view (1) szabadság (1) szabadságharc (1) szar (1) szemlélet (1) szokás (1) találmány (1) tedd (1) tény (2) teszt (1) tetoválás (1) tigris (1) tömegbaleset (1) történet (1) tudat (1) tűzoltók (1) ünnep (1) ünnepel (1) után (1) vallás (2) vatikán (2) vén (1) vérfertőzés (1) vers (1) viselkedés (1) zene (2) zenekar (1) zenész (1) Címkefelhő

A magyar foci

2013.02.02. 14:34 Vadkeleti Bölcs

Sikerült mikrofonvégre kapnunk a stadionnál Bundás Lajost, a Spartak Mamsza edzőjét pár kérdés erejéig. Jó hangulatú pár perces beszélgetésünk a legutóbbi mérkőzésről és a csapat jelenlegi helyzetéről, terveiről, valamint jövőjéről a hajtás után elérhető.

aszalo_sajobabony_2010.jpg

Szervusz Lajos! Először is hadd gratuláljak a legutóbbi mérkőzésetekhez, ahol bár a győzelem elmaradt, de a csapat remekül játszott szerintem, hiszen gólt is rúgtatok! Mi a véleményed erről a meccsről?

Először is el szeretném mondani, hogy rengetegen lenézik az Üzbég 3. osztályt, pedig ott is rengeteg jó játékos van, akik még mezt is kapnak a csapatuktól. Valóban sikerült gólt is szereznünk. Bukó Peti lőtte a hálóba a labdát a 11-esről, miután feldobta magát a tömegben. Rengeteget gyakoroltuk ezt a technikát az edzéseken és nagyon büszkék vagyunk, hogy sikerült gólra váltanunk. Megérte annyit esni az edzéseken a fiúknak!

A mérkőzésen játszott taktikáról mesélnél nekünk kicsit?

Természetesen. Ezt is rengeteget gyakoroltuk az edzéseken, hosszú passzokkal próbáltunk támadásokat indítani a két szélen. A baj az volt, hogy a labda általában középen volt, mert az ellenfél nem azt a stratégiát alkalmazta, amit a videón kielemeztünk a mérkőzés előtt. Az egész csapatot meglepetésként érte, hogy az üzbég játékosok futnak a pályán. A félidőben szerencsére sikerült megoldást találnunk ez ellen és a játékosaink gyorsan bemelegítettek a futáshoz. Emiatt aztán a mérkőzés után nagyon fáradtak voltak a srácok, igazán kemény 90 percük volt.

Rengeteg les volt a mérkőzésen. Ennek mi az oka?

Ennek az, az oka, hogy Szürke Karcsi többször is fent maradt az ellenfél kapuja előtt dohányozni. Emiatt a klub meg is büntette, egy hétig nem kap fizetést, hiszen ez nagyon súlyos hiba volt a részéről. Személy szerint én is ezerszer elmondtam neki, ha nagyon cigizni szeretne a meccs alatt, akkor kérjen cserét.

Akkor feltehetőleg emiatt kaptátok azt a rengeteg gólt?

Nem, a gólokat azért kaptuk, mert a védelmünk nagyon gyenge volt. Az elkövetkezendő időszakban az edzéseken keményen gyakorolni fogják a hátvédjeink a védekezést. Szerencsére már megértették, hogy az ellenfél támadó játékosait felrúgni, nem jó ötlet, mert azok általában a Színművészeti Egyetemre járnak a futball mellett, így nagyon élethűen tudják utánozni az igazi eséseket. Egyenlőre nem találtuk még ki, hogyan védekezzünk, de amint előre lépés történik az ügyben, arról értesíteni fogjuk a nagyközönséget egy sajtótájékoztató összehívásával.

Nagyon jól játszottatok, de a győzelem mégis elmaradt. Legközelebb lesz rá esély?

Legközelebb a Dinamo Baktüttössel játszunk, ami köztudottan nagyon erős csapat. Jó eséllyel bajnokok lesznek idén. Az, hogy nyerünk-e sok mindentől függ. A sérültjeinktől, a taktikától és az időjárástól is. Például a legutóbbi meccsen sok játékost hátráltatott a szitáló eső. Többeknek tönkre ment a frizurája, sőt három játékosnak még be is göndörödött a haja, amit aznap vasalt ki.

Úgy hallottam, hogy múlt hónapban verekedés tört ki két játékosod között egy mérkőzés alatt. Ennek mi az oka?

Kérlek szépen, ennek az oka abban keresendő, hogy Boka Pali cserét kért a 27. percben és ez nem tetszett a helyére beálló Gumó Gábornak, aki éppen akkor már a 14. pályán járt az új telefonos játékában. A szavakat gyorsan tettlegesség követte, de szerencsére komolyabb sérülés nem történt, így is rengeteg játékosunk dőlt ki az elmúlt időszakban.

foci.jpg

Azt rebesgetik, hogy a klub nagyon rossz anyagi körülmények között van mostanában. Erről mit tudsz mondani nekünk?

Nos, ez valóban igaz. A klub nagyon nehéz anyagi körülmények közé került az elmúlt fél évben. A fő szponzorunk az NTV, a Nemeshetési Tejipari Vállalat visszalépett, nem támogatja tovább a klubot. Mivel a nézők nem nagyon szeretnek a mérkőzésekre kijárni, ezért se a jegy, se a sör eladásából nem tudjuk finanszírozni a játékosok több milliós fizetését. Emiatt többen közülük nem hajlandók már az edzésekre se eljárni. De aggodalomra semmi szükség, hiszen a városvezetésnek és az ország minisztereinek presztízskérdés a futball, így jövő hónapban utalnak a klub számlájára háromszáz millió forintot, amivel ideiglenesen kihúzzuk, amíg nem sikerül egy új szponzorral szerződést kötnünk. 

Mi a helyzet az utánpótlással?

Azt hiszem, büszkén kijelenthetem, hogy rengeteget fejlődött az utánpótlásunk. Jelenleg is több korosztályos csapatunk sikerrel szerepel az országos kupákon. Valamint ezeknek a gyerekeknek a szülei rengeteg pénzzel támogatják a klubot és az edzőket. Cserébe csak annyit kérnek, hogy az ő gyerekeik játszanak a szegény, de tehetséges gyerekek helyett. A klub vezetése ezt a kezdeményezést maximálisan támogatja, hiszen a jelenlegi nehéz anyagi körülmények között az elnökünk Zsici Sámuel, se engedhetett volna meg magának egy új Mercedest máskülönben.

Köszönöm az interjút Lajos! Sikerekben gazdag szezont kívánok neked és a csapatnak a továbbiakban!

Én köszönöm! Viszlát!

Szása

9 komment

Címkék: magyar foci riport football képzelt fiktív inerjú mamsza

A bejegyzés trackback címe:

https://mamsza.blog.hu/api/trackback/id/tr315058593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Így február 2-án nem sok aktualitása van a dolognak, de nice try.
Talán kellett volna bele valami vicces.
Döglött oroszlánba...
@- duplagondol:
_OROSZLÁN_?

döglött patkány!
@nevetkőzzcsakszopnifogsz!:
Miért szeptember 7-én nagyobb aktualitása lenne?
@mamsza: annyiban igen, hogy akkor legalább megy a bajnokság és nem téli szünet van éppen

de elnézem neked, mert legalább hallgattad a rádiókabarét, és kicsit átköltve leírtad...
Mogács volt talán aki előadta? Mindegy, te biztosan jobban tudod, mert párszor tuti meghallgattad
@nevetkőzzcsakszopnifogsz!: Ez nem attól lesz aktuális, hogy éppen megy-e a bajnokság vagy nem. A csalások, amik futball körökben folynak, annál sokkal súlyosabb problémák, hogy csak egy-egy szezon erejéig foglalkozzunk vele. Szándékosan ezért írtam egy őszi időpontot, mert tudtam mire célzol.
@nevetkőzzcsakszopnifogsz!: nem tudom ki adta elő, de minden tiszteletem az övé, mert kevés kabaré ihlet cikket!
süti beállítások módosítása